PNESSP

10 12 2007
Programul de evaluare a stării de sănătate în atenţia Parlamentului European Listeaza E-mail
05 Decembrie 2007

ImageParlamentarii independenţi membri ai Partidului Liberal Democrat vor sesiza Parlamentul European, în prima şedinţă la care vor participa, asupra Programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Într-un comunicat remis Rompres, deputatul Sorin Paveliu precizează că, în opinia parlamentarilor PLD, programul de evaluare a stării de sănătate „calcă în picioare” directiva europeană privind protecţia datelor cu caracter personal. ”Găselniţa electorală a ministrului Nicolăescu încalcă o multitudine de prevederi ale Directivei 95/46/CE, transpuse cuvânt cu cuvânt în România în Legea nr. 677/2001. Ministrul Nicolăescu a încălcat cu bună ştiinţă nenumăratele prevederi aplicabile, dovedindu-şi astfel nu numai incompetenţa, cât mai ales aroganţa de a nu respecta legea chiar şi atunci când este avizat expres” – afirmă liberal-democratul.
El informează că Autoritatea Naţională pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a declanşat procedura anchetei administrative care s-a terminat şi poate fi dată publicităţii, „făcându-şi datoria de a preaviza în scris ministrul pentru relaţia cu Parlamentul şi ministrul Sănătăţii Publice asupra nenumăratelor încălcări ale prevederilor legale”. ”Conform legii, la încheierea celor 30 de zile de anchetă, ANSPDCP este obligată să ia măsurile extrem de dure aplicabile, respectiv sancţionarea conducătorilor cu 85.000 de lei. Mai mult, ANSPDCP se vede confruntată cu decizia delicată de a dicta suspendarea derulării programului în întreaga ţară, ştergerea tuturor datelor culese nelegal” – se arată în sursa citată.
Paveliu atrage atenţia asupra faptului că CNAS nu a informat explicit medicii asupra obligativităţii de a se înregistra ca operatori autorizaţi, furnizori de servicii medicale şi sunt pasibili, fiecare în parte, de amendă, aceştia nefiind incluşi în registrul naţional al operatorilor de date personale.


Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: