Pressroom

5 01 2008

Dispensarele din Botoşani, El Dorado pentru medicii din Republica Moldova

Sâmbătă 05 ianuarie 2008, 11:20

Satele din nordul României, de care medicii noştri nici nu mai vor să audă, au devenit raiul pe pământ pentru medicii din Republica Moldova. În 30 de localităţi din judeţul Botoşani, dispensarele părăsite de specialiştii români sunt acum adevărate case pentru cei veniţi de peste Prut.

Medicii basarabeni sunt mulţumiţi: dacă în ţara vecină erau plătiţi în conserve şi cărbuni, aici câştigă ceva mai bine şi le pot asigura copiilor un trai decent. Doctorii din Republica Moldova s-au stabilit în judeţul Botoşani înainte de anul 2000, când au auzit că doctorii români nu mai vor să lucreze la ţară. Pentru ei însă, a fost un pas spre o viaţă mai bună.

Galina şi Gheorghe Luca sunt acum medici de familie în comuna Tudora. Nu au uitat cât de greu o duceau înainte să treacă graniţa, iar acum au grijă de 4.000 de suflete. În cei şapte ani de când stau în comună, şi-au câştigat respectul sătenilor. Înainte, medicii erau doar în trecere. Niciunul nu stătea mai mult de câteva luni, iar dispensarul era aproape o ruină. Acum, clădirea este complet renovată şi modernizată, iar oamenii au asistenţă medicală tot timpul.

Sursa: Realitatea TV
Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: