Analize medicale cu rezultate on-line

25 01 2008


Mihaela Naftanaila, Ionela Croitorescu EZ

Multe firme private ofera pacientilor posibilitatea sa primeasca rezultatele analizelor pe e-mail sau sa le acceseze pe anumite site-uri.
Ca sa usureze comunicarea cu pacientii, firmele private folosesc internetul pentru a-i ajuta sa aiba acces la rezultatul unor analize.
Trimiterea rezultatelor analizelor pe e-mail a devenit o practica in multe laboratoare de analize din tara. Astfel, pacientul nu mai bate drumul pana la respectiva clinica medicala doar pentru a lua niste hartii.

In plus, si SMS-urile castiga teren in comunicarea medic-pacient. Prin telefonul mobil, pacientilor li se amineste ca au de facut vizita anuala ori ca au programare la medic a doua zi.

Rezultate electronice si remainder prin telefon

Laboratoarele de analize Synevo au adoptat astfel de strategii moderne, la fel si clinicile private MedLife si Romar. „Daca nu au timp sa se intoarca la noi la clinica pentru rezultate, pacientii pot solicita buletinele de analiza prin e-mail, iar cei de la receptie le trimit”, spune Mihaela Barbu, marketing director la Synevo.

Optiunea de primire a rezultatelor pe e-mail este valabila si in toate clinicile Romar din tara, insa doar la cererea pacientilor. „Trimitem pe e-mail numai daca pacientul se prezinta la clinica si isi lasa adresa de e-mail, pentru a proteja informatiile. De regula insa, trimitem rezultatele pe e-mail doar medicilor care ne trimit pacienti. Pe viitor, intentionam sa facem un sistem informatic mai sigur, astfel incat aceasta practica sa devina obisnuita”, spune Dana Zwecker, marketing manager Romar.

In schimb, pacientilor Romar li se reaminteste telefonic, cu o zi inainte de vizita la doctor, ca au programare. Sistemul anunturilor prin SMS este folosit de mult timp si in clinicile Medicover din tara.

Cod unic de acces

La Clinica MedLife, pacientii pot afla rezultatul analizelor direct de pe site. „In momentul recoltarii probelor de sange, pacientul primeste un cod unic de identificare. Cu ajutorul acestuia, isi poate accesa situatia analizelor, fiind anuntat prin SMS ca datele sunt disponibile”, explica Ciprian Ciobanu, director MedLife.

Tot prin SMS, pacientii sunt anuntati cu o zi inainte ca au programare la medic, avand posibilitatea de a-si confirma sau nu prezenta. SMS-urile pot fi inlocuite de scrisorile traditionale in cabinetele stomatologilor. „In cazul bolilor parodontale este necesara o evaluare periodica de care pacientul nu-si aduce aminte mereu. Noi ii amintim cand este momentul sa revina la doctor fie prin carti postale, scrisori sau prin telefon”, mentioneaza Bogdan Bader, stomatolog.

Clinica ofera si optiunea trimiterii radiografiilor pe e-mail. „Pacientii le pot stoca intr-un dosar cu istoria medicala. Radiografiile pe suport electronic au avantajul ca pot fi trimise in orice colt al lumii, daca un alt medic are nevoie de ele. Am avut odata un pacient din SUA pentru care in jumatate de ora am primit tot dosarul dentar”, subliniaza doctoru

EFICIENTA

„Noul sistem m-a scutit de un drum costisitor”

Mariana si-a facut de curand analize la clinica Medlife si a accesat noul sistem care permite aflarea rezultatului analizelor pe site-ul clinicii. „Nu sunt din Bucuresti, iar posibilitatea de a accesa analiza prin internat m-a scutit de un drum costisitor. Pe baza codului primit la recoltarea analizelor si a CNP-ului meu am intrat pe site-ul clinicii si mi-am tiparit analizele, pe care le-am dus apoi medicului meu”, povesteste tanara de 30 de ani.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: