Spor de preventie

7 02 2008
Medicii vor primi încă o primă de stabilitate

05 Februarie 2008
Salariile de bază ale personalului din domeniul sănătăţii vor fi majorate în 2008 în două etape – în aprilie, cu 6%, şi în octombrie, cu 5%, a anunţat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la finalul şedinţei de Guvern. De asemenea, personalul medical va mai beneficia de încă o primă de stabilitate, acordată în trimestrul al II-lea. Pentru personalul TESA din sistemul sanitar, salariile vor creşte în acest an cu 10% pentru salariaţii cu studii superioare, respectiv cu 15% pentru personalul cu studii superioare de scurtă durată, postliceale şi pentru personalul cu studii medii. „Aceste majorări au fost decise astfel încât să asigurăm corelarea cu celelalte categorii salariale din sistem, în vederea corelării cu celelalte categorii salariale din sistem”, a afirmat ministrul Nicolăescu.
Astfel, în funcţie de anii de muncă şi de salariul minim pe funcţie, prima de stabilitate va fi pentru un medic primar între 1.300 şi 1.500 de lei, pentru un medic specialist între 1.200 şi 1.430 de lei, pentru un medic rezident (an VI – VII) – 1.407 lei, pentru un medic rezident anul I – 970 de lei, pentru un asistent medical principal (studii superioare) – între 750 şi 800 de lei, iar pentru un asistent medical principal (studii postliceale) – între 630 şi 700 de lei. „Personalul contractual de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din sectorul sanitar va primi, de la 1 ianuarie 2008, un spor de prevenţie de 11%, calculat la salariul de bază, pentru a realiza efectiv prevenţia şi profilaxia prevăzute în legea reformei”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.
În perioada mai – septembrie 2008, personalul din sistemul sanitar mai poate beneficia de o creştere salarială ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale realizate în anul precedent. În acest mod, un medic primar va fi apreciat cu un salariu minim cuprins între 1.300 şi 1.500 de lei, faţă de 930 cât era la 31.12 2007, sub nivelul unui medic rezident. Totodată, salariul minim al unui asistent medical cu studii superioare se apropie de cel al unui medic, absolvent de facultate care nu a intrat la rezidenţiat, respectiv 750-800 de lei. /Rompres/

NB

Retorice :

-Ce preventie face personalul auxiliar sanitar (TESA) ?

-Sporul de preventie nu ar trebui introdus si medicului de famile ?

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: