Scrisoarea presedintelui CMR catre presedintele-director general al TVR

13 02 2008
Revista Medica

09.02.2008
Stimate domnule Alexandru Sassu

Va supunem analizei modul disproportionat in care a fost prezentata problema malpraxisului in cadrul emisiunii „Intre bine si rau”, din ziua de 5 februarie 2008, moderata de Liviu Mihaiu.

In emisiune s-a ajuns la concluzia ca intreg corpul medical greseste, lucru extrem de periculos in conditiile in care in Romania numarul medicilor este prea mic.

Documentarea a fost facuta in mod superficial, fiind anuntat ca presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (inclusiv pe site-ul TVR) prof. dr. Mircea Cinteza, al carui mandat s-a incheiat pe 21 decembrie 2007.

Desi s-a discutat despre Colegiul Medicilor din Romania, nici un reprezentant oficial nu a fost prezent nici macar telefonic.

Abia marti, la orele 17.00 am fost invitat in calitate de presedinte al CMR la o emisiune care avea loc la orele 20.00 si nu mi s-a oferit posibilitatea de a interveni nici telefonic si nici din studioul TVR din Iasi. Cum deocamdata nu exista mijloace de teleportare, nu pot sa consider acea invitatie decat o incercare de a se acoperi lipsa de profesionalism a echipei cu o justificare formala.

In sfarsit, emisiunea a fost dezechilibrata si prin prestatia moderatorului care si-a luat un rol partinitor si acuzator.

Regretam ca la un post public pot fi prezentate faptele in asa fel incat sa determine o incitare impotriva corpului medical.

Colegiul Medicilor din Romania exprima regrete fata de o serie de incidente, intelege si impartaseste suferinta celor care au trait dramele familiale prezentate in emisiune. CMR regreta aparitia unor situatii dramatice de genul celor mediatizate in ultima vreme. Noi ne-am propus propus ca in perioada imediat urmatoare sa facem eforturi pentru gasirea de formule, in masura in care ne permit atributiile noastre, pentru a micsora cat mai mult posibil incidenta unor astfel de cazuri, insa astfel de emisiuni monocolore pot crea curente de opinie periculoase care risca sa extinda culpa asupra intregului corp medical intr-un mod nediscriminatoriu.

Avertizam ca astfel de emiuni pot avea consecinte extrem de grave asupra capacitatii sistemului medical de a functiona in viitor, mai ales in conditiile numarului insuficient de medici din Romania si a exodului de medici din ultima vreme.

Primiti va rog, d-le presedinte, expresia celor mai alese sentimente.

Prof. Dr. Vasile Astarastoae
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: