Stressul in randul medicilor

13 02 2008

In randul medicilor se intalnesc adesea persoane care sa sufere de sindroame depresive sau de asa numitul sindrom burnout (sindrom exprimat printr o epuizare mentala, urmata de o detasare/nepasare fata de lumea inconjuratoare), acesta din urma apare in special ca raspuns la stresul ocupational.
Un studiu efectuat in US, a incercat sa arate daca exista o legatura intre gradul de stress al medicilor si randamentul muncii acestora. S a plecat de la ideea ca in US si UK erorile medicale sunt destul de des intalnite.
Studiul a inclus 123 de medici pediatri, rezidenti sau specialisti. Pe toata durata studiului medicii au fost supravegheati, s a constatat ca 20 la suta dintre medici sufera de depresii, iar aproape 3 sferturi (74 la suta) sufera de sindrom burnout. Pe toata durata studiului s au facut 45 de prescriptii medicale eronate.
Concluzia a fost ca sanatatea mentala a medicilor este mai importanta pentru sanatatea pacientilor decat se credea pana acum.
In US acest studiu a aratat necesitatea reducerii orelor de lucru pentru medici (un factor foarte important in aparitia stresului fiind lipsa de timp liber). De asemenea, in urma studiului, inbunatatirea conditiilor de munca pentru medici este considerata o prioritate.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: