Test fiolă pentru diagnosticarea cancerului şi a diabetului

14 02 2008

Cercetătorii de la Universitatea Swansea din Ţara Galilor lucrează la dezvoltarea echipamentului care să permită diagnosticarea bolilor prin intermediul unui test de respiraţie.Dr Masood Yousef, cercetător la Universitatea Swansea, foloseşte o anumită tehnologie (GCMS-TD) pentru a analiza concentraţiile de compuşi organici volatili din respiraţia umană. Cu alte cuvinte, metoda constă în analiza tuturor componentelor chimice din respiraţia unui pacient. Rezultă astfel un profil al respiraţiei care permite specialiştilor să identifice componentele care pot indica prezenţa unei boli. Fie că este vorba de cancer sau de diabet. Testul de respiraţie are potenţialul de a deveni o metodă mai rapidă de diagnosticare a bolilor decât analiza probelor de sânge, de exemplu. Apoi, nu necesită decât minime cunoştinţe medicale.

Nu mai puţin important, metoda este mult mai ieftină decât cele care se folosesc acum iar banii economisiţi pot fi folosiţi în alte scopuri medicale.

Dintr-o altă perspectivă, se aşteaptă ca testele de respiraţie să devină obişnuite şi să aibă loc în timpul oricărei examinări medicale. (Catalin Mosoia)

mai citeste…

http://www.swan.ac.uk/news_centre/Lates

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: