Cabinetele medicale se intorc in scoli

5 03 2008

Dupa doar patru ani, reteaua de medicina scolara ar putea fi reinfiintata.

Ministerul Sanatatii pregateste un program national de investitii in medicina scolara care sa permita in primul rind prevenirea imbolnavirilor in rindul elevilor, dar si depistarea si tratarea precoce a unor maladii. „Acum vom evalua situatia retelei de medicina scolara, adica ce a mai ramas din ea si cit de extinsa ar trebui sa fie. Nu avem idei stricte in acest sens. Vrem un program flexibil pe care sa il adaptam in functie de situatia din teren. De exemplu, exista medici de familie care ar fi dispusi sa intre in programul national privind medicina scolara. Ei vor fi platiti suplimentar pentru aceasta actiune“, a precizat Nicolaescu. Potrivit ministrului Sanatatii, programul ar putea fi cuprins in bugetul pe 2009.

Reteaua de medicina scolara a fost desfiintata dupa crearea institutiei medicului de familie. Mai multi ministri ai Sanatatii au apreciat ca desfiintarea retelei de medicina scolara a fost o greseala, prezenta in unitatile de invatamint a unui doctor fiind benefica atit pentru sanatatea elevilor, cit si pentru educatia medicala a acestora.

In 2004, la nivel national erau 4.800 de cadre medico-sanitare angajate in scoli, dintre care 900 doctori, numarul fiind de aproape trei ori mai mic decit ar fi necesar.

Cotidianul

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: