Bilet electronic de intrare la medic

11 04 2008

Managerul Spitalului Clinic Judeţean din Târgu Mureş, Ovidiu Butuc, a anunţat introducerea, în premieră naţională, a unui sistem prin care pacienţii vor primi bilete de ordine electronice, astfel încât vor putea să ştie exact când vor fi chemaţi în cabinet pentru consultaţii.

Potrivit lui Butuc, sistemul este gândit în scopul de a elimina intrarea „relaţiilor” la medic înaintea pacienţilor care aşteaptă la rând.

„Noul sistem permite pacientului ca, printr-o apăsare de buton, să îşi poată procura numărul de ordine la cabinetul din ambulatoriul de specialitate al spitalului la care are trimitere.

Imediat ce pacientul obţine numărul de ordine, este înregistrat automat la cabinetul pentru care a optat, iar ordinea intrării pacienţilor în cabinetul medical este afişată pe un ecran situat în sala de aşteptare”, a explicat Butuc.

Sistemul este testat în cinci din cele mai aglomerate cabinete ale Policlinicii spitalului – stomatologie, ortopedie, neurologie, chirurgie generală şi interne, dar va fi extins la toate cele 14 cabinete medicale în cel mult o lună.

Potrivit managerului spitalului, dacă totuşi cunoscuţii medicilor intră peste rând, bolnavii pot reclama acest lucru la un ghişeu special.

Următorul pas este montarea de camere video, care să permită monitorizarea sălilor de aşteptare, pentru a se vedea dacă medicii respectă ordinea stabilită prin biletele electronice. Sistemul funcţionează la fel ca şi cel de la Serviciul de Paşapoarte şi este unic în ţară, la nivelul unităţilor medicale din sistemul public.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: