Screening oncologic

24 04 2008

Sursa:Medical manager .ro

Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, a declarat ca de la 1 octombrie ar putea incepe trei screeninguri, pentru cancer mamar, cancer de col uterin si cancer de prostata.

„Dupa ce am derulat sase luni programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei, am ajuns la o concluzie. Printre patologiile cu prevalenta foarte mare este si cancerul. Dar, in cazul cancerului, in mod deosebit cancerul mamar, cel de col uterin si cel de prostata. Pentru cele doua tipuri de cancer care se adreseaza femeilor – mamar si de col uterin – avem metodologii de screening. Pentru cel de prostata, nu avem”, a aratat Eugen Nicolaescu.
Ministrul a spus ca a rugat comisia de specialitate condusa de conferentiar universitar dr. Alexandru Irimie, directorul general al Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca sa incerce sa realizeze pana in vara o metodologie si pentru cancerul de prostata.
„Ne-au promis ca vor face acest lucru. Daca se va intampla, atunci, de la 1 octombrie, vom incepe cele trei screeninguri. Daca nu, le vom incepe pe cele mamar si de col uterin, urmand ca atunci cand va fi gata metodologia, sa incepem si pentru cel de prostata”, a aratat Eugen Nicolaescu.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: