Asistente medicale pe salarii de 3.000 de euro

6 05 2008

Oana Craciun (Cotidianul)

Candidaţii trebuie să ştie cel puţin o limbă străină şi să fi lucrat în domeniul medical minimum cinci ani.
Instituţiile europene au nevoie de aproape 20 de asistente medicale pentru a-şi completa necesarul de personal pe domeniul medical. Competiţia a fost deschisă pe 29 aprilie şi are ca deadline pentru depunerea aplicaţiilor data de 3 iunie. Concursul se adresează persoanelor care au cel puţin cinci ani de experienţă într-o secţie de spital specializată în pediatrie sau într-o grădiniţă, cele două domenii fiind şi cele solicitate la angajare.

Procesul de selecţie durează în medie un an, iar cei aleşi ajung iniţial pe o listă de rezerve, din care urmează să fie selectaţi ulterior pe posturi specifice. Însă cei care vor fi angajaţi pe poziţia de asistent medical, care intră în grila europeană a funcţionarilor publici la gradul AST3, vor avea un salariu lunar de plecare de aproape 3.200 de euro, în afară de diferitele alocaţii şi sporuri.
Pentru aceste poziţii pot candida doar cetăţeni ai statelor care sunt membre ale Uniunii Europene, deci şi cei din România, dar care au o diplomă care să ateste absolvirea de cursuri în domeniul asistenţei medicale. În ceea ce priveşte recunoaşterea acestor diplome în spaţiul comunitar, jurnalul oficial al UE în care a fost publicat anunţul de angajare menţionează că „membrii comisiei de selecţie vor admite diferenţele dintre sistemele de educaţie“ existente între statele membre, cum ar fi cele legate de numărul anilor de studiu.

Obligatorii sunt şi cunoaşterea perfectă a uneia dintre limbile oficiale ale UE, dar şi cunoştinţe satisfăcătoare de limbă engleză, franceză sau germană, se mai arată în jurnalul oficial, pe baza căruia Oficiul European de Selecţie a Personalului (EPSO) va face selecţia. Cei care vor să promoveze vor trebui să stăpânească şi o a treia limbă străină.

În această perioadă, EPSO mai face angajări şi pentru alte poziţii, în special pe cea de asistent, pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă existent la nivelul Uniunii Europene. Pentru români există peste 120 de poziţii vacante de asistent, în diferite domenii, cum ar fi juridic, management financiar, managementul proiectelor, audit şi statistică/economic.

Condiţiile sunt asemănătoare celor destinate asistenţilor medicali, adică o diplomă care să ateste studii de specialitate, universitare sau vocaţionale, iar în plus candidaţii trebuie să aibă cel puţin cinci ani de experienţă profesională. Cei care au terminat o şcoală vocaţională trebuie să aibă în plus faţă de licenţiaţi trei ani de muncă în domeniu, deci opt în total. În ceea ce priveşte salariul, şi acesta e identic cu cel destinat asistenţilor, adică de aproape 3.200 de euro, toţi încadrându-se în acelaşi grad de funcţionar public european AST3. Data-limită pentru înscriere este 22 mai 2008.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: