Carduri credit

7 05 2008

Noua moda a romanilor este de a-si procura banii doriti cu ajutorul unui card de credit, instrument care ofera un plafon de pana la sase salarii nete.

Potrivit datelor statistice, numai in ultimul an, valoarea imprumuturilor luate cu cardul s-a triplat, desi este considerat cel mai scump credit, dobanzile ajungand la peste 28% pe an, fata de numai o medie de 12%, in cazul creditelor obisnuite. Iar romanii se inghesuie in continuare sa solicite acest tip de imprumut.

Avantajul unui card de credit este ca se obtine mai usor decat un credit obisnuit, formalitatile fiind mai putin birocratice.

In plus, la orice ora din zi si din noapte poti sa iti retragi de pe card suma pe care o doresti, chiar daca, asa cum spuneam, aceste facilitati dubleaza dobanzile fata de un credit obisnuit. Cei care isi fac un card de credit trebuie sa stie insa ca nivelul comisioanelor la retragerea de numerar este superior, comparativ cu cel de la cardurile de debit.

In plus, cele mai multe dintre banci percep dobanzi pentru sumele retrase in numerar de pe cardurile de credit din momentul efectuarii operatiunii.

Pe fondul competitiei din sectorul bancar, institutiile de credit romanesti ofera perioade de gratie (durata in care clientul poate folosi banii bancii fara sa plateasca dobanda – n.red.) din ce in ce mai extinse.

E bine de stiut si faptul ca valoarea cumparaturilor efectuate la comercianti intr-o luna trebuie rambursata integral pana la finele perioadei de gratie. Durata acesteia variaza in momentul de fata intre 30 si 100 de zile.

Intr-un top al celor mai mici dobanzi la cardurile de credit, paradoxal, in frunte se afla bancile mici, considerate a fi de nisa, care isi permit sa tina jos dobanzile, datorita faptului ca au costuri mai mici.

In cazul utilizarii cardurilor romanesti in strainatate, sunt banci care nu percep comisioane, dar cele mai multe dintre institutiile de credit iau un comision care ajunge pana la 1% pe tranzactie.

Business Standard

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: