Se schimba retetele pentru compensate

7 05 2008


Retetele pentru compensate vor fi prevazute cu spatiu pentru consimtamintul pacientului pentru ca medicamentul sa fie inlocuit de catre farmacist. In felul acesta, bolnavii vor da declaratia scrisa in fata medicului si nu vor mai fi nevoiti sa se plimbe din farmacie in farmacie pina gasesc medicamentul scris.

Ministerul Sanatatii Publice si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au emis spre dezbatere publica un ordin prin care este trasat noul format al retetelor pe care le vor primi pacientii. Noul model al retetelor medicale de prescriere a medicamentelor compensate si gratuite urmeaza sa intre in circulatie de la 1 iunie. Acestea vor fi adaptate dupa noile prevederi impuse in Contractul Cadru pe anul 2008.

Principalele modificari sint legate de introducerea denumirii comerciale a medicamentului. De la 1 aprilie, medicii sint nevoiti sa prescrie medicamentele pe reteta dupa denumirea lor comerciala in locul denumirii comune internationale. Astfel, noul document de prescriere a tratamentului va fi prevazut pe verso cu o rubrica dedicata declaratiei pe proprie raspundere a bolnavului daca este de acord sau nu ca medicamentul recomandat sa fie inlocuit in farmacie.

„Deocamdata, schimbarile sint la nivel de proiect. Urmeaza sa fie aprobat si ulterior vom primi si topurile cu retetare modificate. In felul acesta, si pacientilor le va fi mai usor sa-si procure tratamentul recomandat. Un motiv principal de schimbare a structurii retetelor a fost faptul ca s-a renuntat la Denumirea Comuna Internationala si s-a trecut la cea Comerciala”, a declarat ec. Cristian Lapusneanu, presedinte intermar al Casei de Asigurari de Sanatate. Autor: Daniela FARCAS

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: