SALARII DUBLE

29 05 2008

(ORA 18:09); EMISIUNEA: ASTA-I REALITATEA;

Realizator: Veste bună pentru angajaţii din sistemul sanitar: aceştia vor primi de două ori pe an o primă de stabilitate. Decizia a fost luată astăzi de Guvern, după ce doctorii din spitale s-au plâns că pentru medicii de familie veniturile s-au dublat în ultima lună. Detalii are Tudor Florea. Bună seara, toţi medicii vor avea primă de stabilitate?
Reporter: Bună seara. Da, absolut toţi medicii vor primi această primă de stabilitate, fără nicio discriminare. Este o modalitate găsită de guvern pentru a remunera suplimentar personalul medical, despre care se spune că este unul dintre cele mai slab remunerate dintre bugetari, deşi activitatea depusă este una de importanţă strategică. Se speră că astfel în urma aplicării prevederilor acestui act normativ, va fi îmbunătăţită situaţia financiară a personalului din sistemul sanitar, concomitent cu creşterea gradului de satisfacţie a acestuia, ceea ce va conduce, se speră iarăşi la o mai mare stabilitate a personalului din sector. Astfel, se va primi de două ori pe an, până la 30 iunie şi până la finalul lunii decembrie această primă de stabilitate egală cu salariul de bază minim, corespunzător funcţiei, gradului sau treptei profesionale. De remarcat este faptul că recent şi chiar am vorbit astăzi toată ziua despre acest lucru, recent medicii de familie au primit o majorare consistentă a veniturilor, vorbim despre creşterea, aproape dublarea valorii punctelor medicilor de familie, care au oricum cheltuieli foarte mari şi care speră că prin această creştere consistentă vor intra în sfârşit în normalitate.
Marocico Petru munceşte de câţiva ani în localitatea suceveană Valea Moldovei. Puţini ar accepta să lucreze aici: în multe zone ale comunei abia se poate ajunge din cauza nămolului. Medicul mai are la cabinet două asistente ca ajutor şi spune că munceşte de dimineaţa până seara pentru cei peste 2700 de asiguraţi. Ca recompensă, pe aprilie a primit 17.700 de lei.

Marocico Petru, medic de familie: In afara de doua ore de pauza, intre 17 si 19, asa e de dimineata de la 9 pana noaptea la unu jumatate, doua, ca sa fie totul in ordine.
În medie, cabinetele medicale au câştigat dublu pe aprilie faţă de martie. Dar medicii se plâng că o mare parte din bani se duc pe cheltuieli cu personalul şi utilităţile.

Dan Pletea, medic de familie: Cabinetul medical are 24 de cheltuieli, începând cu electricitate, apă, personal, care poate fi între 4 şi 7 persoane.

Constantin Cârstea, medic de familie: Acum e 5600 de RON, din astia cum v-am spus, faceti socoteala, 30 la suta sunt venitul care imi ramane mie.

În timp ce medicii de familie au avut venitul dublat în ultima lună, cei din spitale au primit de luna trecută o majorare a salariului cu numai şase procente.
Luminiţa Paul, director Ambulanţa Piteşti: Nu se poate compara, ei sunt mulţumiţi, noi lucram şi sâmbăta, si de sarbatori, de Craciun… la noi e un volum de munca dublu.
După majorarea salarială de şase procente, medicii din spitale, cu vechime de peste 30 de ani, câştigă în jur de 4000 de lei, cu tot cu sporuri. Mai dezavantajaţi sunt medicii rezidenţi, care primesc în medie o mie de lei.
(Realitatea TV, Ora: 18:00)

Remarca personala
Una din solutii la nemultumirile din serviciile de urgenta e privatizarea ambulantei si a centrelor de permanenta prin medicii urgentisti !

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: