Comunicat de presa CMR – medicul ucis in Timis

16 07 2008
16.07.2008
Colegiul Medicilor din Romania  a luat la cunostinta cu ingrijorare de cresterea numarului de violente din partea populatiei indreptate impotriva medicilor, care a culminat cu uciderea medicului de familie din Timis.Medicul din judetul Timis a fost injunghiat de un barbat suparat ca sora lui bolnava nu a primit la timp medicamente compensate.
Acesta este rezultatul incercarii de a se acoperi neputinta organizatorilor de sanatate prin culpabilizarea corpului medical la care, din pacate, alaturi de politicieni si decidenti a participat si o parte din mass media. Mediatizarea excesiva a unor situatii nefericite la care solutia nu fusese inca data si renuntarea la prezumtia de nevinovatie in cazul medicilor, atacurile impotriva reprezentantului legal si legitim al corpului medical – Colegiul Medicilor din Romania au facut posibile escaladarea violentei care a culminat cu suprimarea vietii unui coleg, a carui singura vina a fost ca a respectat legislatia in vigoare si reglementarile profesiei.

Colegiul Medicilor din Romania solicita responsabililor care au permis sa se ajunga la o asemenea situatie sa-si asume partea de vina pe care o au si sa ia masuri ca astfel de cazuri sa nu se mai repete.
CMR anunta pe aceasta cale ca, daca nu se va renunta la denigrarea in corpore a medicilor sustinute de cazuri particulare si singulare, va initia masuri radicale de aparare a onoarei profesiei si profesionistilor.

Suntem alaturi de familia indurerata careia ii exprimam sincere condoleante.

Prof. Dr. Vasile Astarastoae
Presedintele Colegiului Medicilor din Romania

http://cmr.ro/content/view/319/1/

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: