Drepturi cetatenesti ale medicilor incalcate !

20 07 2008

Sursa ;Petitie on line

Citat din DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUIConventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale
„2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati,conditii,restrangeri, sau sanctiuni prevazute de lege,care,constituie masuri necesare, intr-o societate democratica,pentru securitaea nationala,integritatea teritoriala sau siguranta publica,apararea ordinii si prevenirea infractiunilor,protectria sanatatii sau a moralei,PROTECTIA REPUTATIEI SAU A DREPTURILOR ALTORA”

CONSTITUTIA ROMANIEI, in art 30 proclama „Libertatea de exprimare”,dar traseaza LIMITELE LEGALE:
„(6)Libertatea de exprimare NU POATE PREJUDICIA DEMNITATEA, ONOAREA,VIATA PARTICULARA A PERSOANEI SI NICI DREPTUL LA PROPRIA IMAGINE.
(7)SUNT INTERZISE DE LEGE, defaimarea tarii si a natiunii,indemnul la razboi de agresiune, LA URA NATIONALA,RASIALA,DE CLASA(!!!) sau religioasa, INCITAREA LA DISCRIMINARE, la separatism teritorial sau la VIOLENTA PUBLICA(!!!).


(8)RASPUNDEREA CIVILA PENTRU INFORMATIA SAU PENTRU CREATIA ADUSA LA CUNOSTINTA PUBLICA REVINE EDITORULUI SAU REALIZATORULUI, AUTORULUI,organizatorului manifestarii artistice, PROPRIETARULUI MIJLOCULUI DE MULTIPLICARE,AL POSTULUI DE RADIO SAU DE TELEVIZIUNE, IN CONDITIILE LEGII. „

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: