Neglijenţa medicală trebuie pedepsită(Campanie EuropaFM)

21 08 2008

Europa FM a cerut părerea unor specialişti în domeniu şi vine cu propriile propuneri.

Ministerul Sănătăţii a finalizat proiectul prin care propune modificările aduse legii malpraxisului şi îl va supune dezbaterii publice în câteva săptămâni. Pe site-ul instituţiei va sta timp de 30 de zile.

În primul rând, medicii nu ar trebui să fie anchetaţi de colegii lor de breaslă.(!!!!!!?????? NB. Poate…. tribunalele poporului ???!!)

Val Vâlcu de la ziarul Gardianul spune că Ministerul Sănătăţii este cel care ar trebui să protejeze drepturile pacientului, nu Colegiul Medicilor.

De aceeaşi părere este şi Razvan Vintilescu de la ziarul Cotidianul, specializat pe probleme în sănătate. El spune că medicii nu ar trebui să deţină o asemenea libertate când e vorba de sancţiuni.

Aşa cum v-am prezentat până acum, multe cazuri de malpraxis sunt tergiversate de Colegiul Medicilor şi durează chiar şi ani de zile până ca un medic să primească sancţiunea, fie ea şi o mustrare.

Europa FM propune ca cei din comisie să fie obligaţi să finalizeze o anchetă într-un termen limită, nu mai mult de 3 luni.

Propunere cu care deasemenea, jurnaliştii specializaţi pe acest domeniu sunt de acord.

De asemenea, există cazuri în care medicul anchetat îşi poate practica meseria pe perioada investigaţiei, sau se poate muta la un alt spital.

Noi propunem ca un cadrul medical anchetat să fie suspendat din calitatea de medic până când Colegiul Medicillor prezintă sancţiunile.    (!!!!! NB.Prezumtia de nevinovatie suspendata doar pt medici? Modificarea Constitutiei Romaniei sau a UE ????!!!)

Opiniile avocaţilor

În realitate, legea permite şi acum acest lucru, prin Codul Muncii, însă prea puţini manageri de spitale apelează la această măsură.

Legal, în aceste cazuri intervine prezumţia de nevinovăţie, iar avocaţii spun că aceasta trebuie aplicată în orice situaţii, chiar şi în cazul medicilor.

De asemenea, în ceea ce priveşte daunele morale, şi aici ar trebuie reglementate mai bine situaţiile în care se acordă despăgubiri în instanţă în cazul unor sesizări de malpraxis.

Mai multe detalii….AICI

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: