Negativismul este contagios

17 09 2008

Studiile arata ca negativismul este contagios

Sursa  :MAGAZIN STIINTIFIC

Studiile arata ca negativismul este contagios

Desi nu am vrea sa recunoastem, parerea unei persoane despre un anumit lucru ne poate afecta si modul nostru de gandire.

Din aceasta cauza criticile au devenit influiente, iar opiniile parintilor nostri legate de deciziile noastre in viata, continua sa aibe importanta chiar si dupa ce ne-am mutat din casa parinteasca.

“Dar ce fel de opinii au cel mai mare impact?” Un important studiu a descoperit ca opiniile negative cauzeaza schimbarile de atitudine cele mai mari, nu doar din bun in rau ci si din rau in mai rau.

Atitudinea consumatorilor vis a vis de anumite produse si servicii sunt frecvent influientate de alti consumatori din jurul lor.

Consumatorilor le-au fost prezentate informatii despre un nou produs si li s-a cerut sa-l evalueze singuri si independent. Cum ar fi de asteptat, ca si in cazul altor produse unele dintre evaluari erau pozitive iar altele negative.

Cercetatorii au observat faptul ca opiniile altora exercita o influienta mai puternica asupra atitudinii individuale atunci cand acestea sunt negative. Cei care au avut o atitudine pozitiva asupra produsului erau mai usor influientabili de opiniile grupului decat cei care au avut de la inceput o atitudine negativa.

Mai mult de atat, cercetatorii au observat ca cei cu opinii negative despre produs erau sa devina si mai negativi dace li se cerea sa participe intr-o discutie de grup.

“Consumatorii ar trebui sa fie constienti ca aceste influiente sociale negative exista si ca au un impact semnificativ asupra perceptiei”.

Sursa: Science Daily

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: