Păziţi medicii de pacienţi!

9 10 2008

Sursa: ziarul AZI

Medicii din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Urgenţe „Sfântul Ioan“ din Iaşi doresc să aibă acelaşi statut cu cel al poliţiştilor aflaţi în misiune, respectiv ca legea să-i apere împotriva pacienţilor care atentează la integritatea corporală a acestora.

În urma incidentului produs săptămâna trecută, când medicii de la UPU au fost agresaţi de un pacient, adus la spital după ce a încercat să se sinucidă, conducerea Spitalului de Urgenţe a propus elaborarea unei legi care să-i ferească pe medici de astfel de situaţii şi care să-i sancţioneze, în acelaşi timp, pe pacienţii care recurg la ameninţări şi jigniri la adresa cadrelor medicale. „Când vor şti că există o pedeapsă, nu vor mai reacţiona aşa. Există Ordinul 1207 privind medicina de urgenţă, şi este bun, însă ar mai trebui adăugate câteva puncte. Există un fond conflictual şi din păcate, pacienţii nu înteleg că suntem de aceeaşi parte a baricadei. Firmele de pază intevin, dar atunci când sunt pe fază sau când sunt chemaţi. Ei nu pot sta în permanenţă cu noi, pentru că medicina nu se face cu paza de faţă“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“. Acesta a precizat că au fost înregistrate situaţii când pacienţi aduşi la UPU aveau asupra lor arme albe sau chiar arme de foc, însă nu le-au folosit niciodată împotriva medicilor. Cu toate acestea, medicii spun că se simt tot timpul sub presiune. „Pacienţi atât de agresivi ca în ultimele luni nu am mai avut de aproximativ zece ani şi asta îmi crează o stare de nelinişte. Anul acesta am avut deja patru situaţii grave, când personalul nostru a fost agresat“ a spus, la rândul său, dr. Lucian Popa, managerul Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan“.

Până la elaborarea unei legi care să-i protejeze pe medici(STATUTUL MEDICULUI ????), conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi a luat măsura instalării, în primă fază, a unui „buton de urgenţă“ în UPU, cu ajutorul căruia personalul de pază să poată interveni rapid în cazul producerii unor evenimente ca cel de săptămâna trecută.

PSComentarii personale pe marginea articolului .
In cabinetul MF sau in centrele de permanenta cine ii apara pe medicii de familie de agesiunile pacientilor ?Ajunge o singura jertfa,a unui medic de familie,mort la datorie,in fata tot mai deselor agresiuni ale pacientilor ? Sau tot nu e suficient ?Urmeaza si alti medici ???Cine se va face vinovat ???? Traim intr-o societate UE ??????

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: