Romania, te iubesc!: Medicina din mediul rural, in moarte clinica !

5 03 2009

Jurnalistii de la „Romania, te iubesc!”, prezentata de Cristian Leonte, arata duminica, 8 martie, de la ora 18:00, la Pro Tv, fata necosmetizata a medicinei practicate in mediul rural.

Desi pare greu de crezut, in Romania anilor 2009 inca mai exista dispensare in care apa curenta este sinonima cu luxul, medici care sunt nevoiti sa parcurga cu sania sau chiar pe jos zeci de kilometri pentru a ajunge la pacienti si localitati in care nu exista picior de personal medical.

Medicina rurala nu este incurajata de statul roman sub nici o forma. Aproape 70% din medicii de familie care lucreaza in provincie fac naveta, de aceea nu e de mirare ca tinerii absolventi prefera sa munceasca in strainatate.

Sistemul medical romanesc se incapatineaza sa nu le ofere conditii optime in care sa-si desfasoare activitatea, cu atat mai putin sa le rasplateasca financiar anii in care si-au tocit coatele pe bancile facultatii.

O fac in schimb tari precum Franta, care ofera unui medic care profeseaza in mediul rural un salariu de pana la 5.000 de euro, o suma de-a dreptul fabuloasa in comparatie cu cele cateva sute de lei primite aici pe un post similar.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: