Facebook-ul, mai popular decât emailul

13 03 2009

Blogurile şi reţelele sociale constituie o categorie de comunităţi online care a urcat pe locul patru în topul celor mai populare reţete online, surclasând pentru prima dată emailul, se arată în studiul Nielsen Online . Deşi nu sunt şocante, concluziile studiului marchează un moment important în istoria web-ului, scriu cei de la readwriteweb.com .

Potrivit Nielsen Online, “Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, este vizitată lunar de fiecare al treilea din zece oameni cu acces la internet din cele nouă pieţe în care Nielsen observă utilizarea reţelelor sociale”.

Contrar percepţiei generale, Facebook a cunoscut cea mai mare creştere mai degrabă în popularitate în rândul populaţiei mai în vârstă decât în rândul tinerilor.

Astfel, în perioada decembrie 2007 – decembrie 2008, Facebook şi-a adăugat de două ori mai mulţi vizitatori cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani (+ 13,6 milioane) decât cei care au mai puţin de 18 ani (+ 7,3 milioane).

Una dintre cauzele pentru care emailul a pierdut teren în ultima perioadă este cantitatea consistentă de spam. Cu toate acestea, reţelele sociale sau platformele de microblogging gen Twitter, deşi fac eforturi considerabile în acest sens, au deocamdată şanse reduse să depăşească la capitolul popularitate categoria motoarelor de căutare. Acestea se bucură de cea mai mare popularitate, potrivit Nielsen Online: 86% dintre internauţi le folosesc în acest moment.

Cotidianul

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: