Mit :Salariul medicului de familie ? ……..sau….. Venitul medicului de familie ?

30 03 2009

Confuzie inadins intretinuta ………

Medicul de famile are salariu ?

Fals !

Cabinetul medical este o unitate sanitara privata, care, in conformitate cu toata legislatia in vigoare, are anumite obligatii. In primul rand are obligatia sa aiba niste salariati – cel putin o asistenta, indiferent de numarul de pacienti inscrisi – si obligatia de plata a acestora. Apoi, avem nevoie de contabil, de personal auxiliar, precum si obligatia de a ne incadra cabinetul in anumite standarde europene. Asta insemna niste cheltuieli pentru aducerea cabinetului la aceste standarde si pentru intretinerea lor. Aici se mai adauga cheltuielile de regie (intretinere, apa, curent, etc), birotica, etc. Poate nu stie toata lumea, dar toata birotica o cumparam noi (retele compensate, bilete de trimitere, etc). Toate acestea sunt cumparate de la Casa de Asigurari, desi noi consideram ca nu ar trebui sa intre in sarcina noastra suportarea costurilor acestor formulare.

Ceea ce ramane practic, dupa plata acestor costuri este venitul brut al medicului, care mai are de plata taxele si impozitele obligatorii prin lege. Abia dupa aceea rezulta venitul net al medicului.

In 2008, din sumele totale incasate de un cabinet medical, aproximativ 25-30% reprezentau venitul brut al medicului care se impozita.

dr.Dorin Gabor

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: