Cheltuielile cabinetului de medicina familiei

8 04 2009

Mit : E adevarat ca ,in afara salariului( de milioane ale medicului de familie,prezentate la televizor) , medicul de familie primeste bani si pentru cheltuielile generale ale cabinetului , care sant platite tot  de Casa de Asigurari ?

FALS ! Cheltuielile lunare ale cabinetului sant cuprinse in banii (venitul) platit de casele de asigurari ,….cabinetului de medicina de familie care  a asigurat serviciile cuprinse in contractul de asigurari !

Mai jos este un fragment dintr-un articol din MEDIC .RO

In primul rand, salarii pentru personalul angajat, fara de care altfel nici nu ar putea functiona. Asistenta, femeia de serviciu, medicul inlocuitor, daca vrea sa aiba concediu si sa se odihneasca. Toate insumeaza 2.700 de lei. Pe langa salarii, mai cheltuie cu intretinerea cabinetului, numai daca este foarte econom, pe incalzire, apa, energie electrica, telefon, gunoi menajer, materiale de curatenie si chirie/concesiune alte 710 lei. Dar mai sunt si 195,5 lei cheltuieli specifice activitatilor medicale, care cuprind: avizari de tot felul, incinerare deseuri, malpraxis, taxe colegiu/asociatii medicale, fara de care nu-si pot obtine punctele de educatie medicala continua, necesare practicii medicale, cat si contravaloarea medicamentelor din trusa de urgenta. Daca medicul vrea sa aiba o pensie rezonabila si daca mai este nevoit sa se deplaseze rapid, mai cheltuie inca 780 lei, asta daca are masina si nu este nevoit sa si-o cumpere. Cu ce ramane din venitul de 6.079,18 lei dupa ce scade numai 4.385,5 lei cheltuieli, pentru ca a fost “un bun gospodar”? Venitul brut de 1.693,68 de lei, din care se scad impozitul si contributia pentru sanatate, rezultand venitul net de 1.344,44 de lei, bani de buzunar, un pic mai mult decat asistenta sa. Nici pe departe 1.500 de euro cat si-ar fi dorit pe buna dreptate o doctorita rezidenta sa aiba salariul intr-o emisiune televizata cu rating mare.

Cititi si ….AICI(Reactii organizatii medici de familie )


Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: