Combinata slovaco-franceza pentru sanatate

29 04 2009

Sursa : Ziua

Pachetul general de servicii din Romania care va fi in vigoare de la 1 iulie va fi o combinatie intre modelul francez si cel slovac si va aparea odata cu ghidurile
si protocoalele terapeutice, a anuntat, ieri, ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
„Vom face pachetul de servicii asa cum am asumat, la 1 iulie, cand vom defini exact ceea ce inseamna coplata. Pachetul il vom implementa la 1 septembrie, pentru ca sa avem timp pe durata verii sa facem campanie corecta de informare”, a declarat, potrivit Agerpres, Bazac. Ministrul a precizat ca, pentru aceasta actiune a cerut asistenta tehnica de la Banca Mondiala. Potrivit demnitarului, sunt cateva tari cu sistem sanitar ase­manator celui romanesc, cum ar fi Slovacia si Croatia, care au implementat un astfel de sistem. Romania a ales pentru pachetul general de servicii o combinatie intre modelul francez si cel slovac, a adaugat ministrul.
Referindu-se la coplata, demnitarul a explicat ca, din banii incasati ar putea fi finantate servicile medi­cale si de personal, dupa model britanic, cat si cheltuielile spitalelor.
„Anumite categorii defa­vorizate nu vor plati, ele vor primi vaucere (cupoane – n.r.). Vaucerele pot fi baza unui viitor sistem privat de asigurari de sanatate. Avem 4,7 milioane de contribuabili si consuma aproape 20 de milioane de oameni, in conditiile in care contributia la asigurarile de sanatate a scazut de trei ori si jumatate in ultimii ani, iar veniturile oamenilor au crescut”, a mai spus ministrul. (C.P.)

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: