Lege pentru evaluarea starii de sanatate

4 06 2009

Lege pentru evaluarea starii de sanatate
3 Iunie 2009 11:37
Parlamentarii PNL din Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor lucreaza la un proiect de lege pentru instituirea unei evaluari periodice a starii de sanatate a populatiei. Proiectul va prevedea si sanctiuni pentru cei care nu se prezinta la medic, a anuntat Eugen Nicolaescu, viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, citat de AGERPRES.

„Va fac o declaratie in premiera. Lucrez cu mai multi colegi liberali din Comisia de Sanatate si intentionam sa facem un proiect de lege prin care sa institutionalizam prin lege acest program de evaluare a starii de sanatate a populatiei. Vor fi si o serie de sanctiuni pentru cetatenii care nu merg la medic. Dupa ce vom finaliza proiectul de lege vom face o dezbatere publica in toate judetele tarii, va fi dezbatut public cateva luni si dupa ce vom avea forma finala vom merge cu semnaturile oamenilor in Parlament”, a precizat Nicolaescu.

Fostul ministru al Sanatatii sustine ca este foarte importanta preventia. De altfel, demnitarul spera ca, in ciuda criticilor, programul de evaluare a sanatatii va fi reluat.

„Noi am facut preventie, am facut ca fiecare om sa ajunga la medic. Si au ajuns peste 10 milioane de oameni la medic. Acesta este castigul real al programului […] Am speranta ca acest program va fi reluat. Sunt tari care au facut asemenea programe de preventie 30 de ani si au eradicat anumite boli”, a afirmat Nicolaescu.
Sursa: PaginaMedicala.ro

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: