CNAS a obtinut de la Finante doar jumatate din suma solicitata !!!!

12 06 2009

Prof. dr. Irinel Popescu, presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, a declarat ca a obtinut de la Ministerul Finantelor doar 213 miliarde lei din cele 460 de miliarde solicitate pentru suplimentarea bugetului Casei.
El a precizat ca, in ultima vreme, au fost facute demersuri repetate la Ministerul Finantelor pentru a obtine o suplimentare de fonduri, printre argumentele prezentate fiind, dupa cum a spus presedintele CNAS, colecta buna pentru asigurari de sanatate, insuficienta fondurilor si in acest sens riscul ca spitalele sa ajunga in situatii limita.

Irinel Popescu a sustinut ca aceste fonduri vor ajunge, deocamdata, pentru deschiderea de credite ce urmeaza sa fie contractate, pentru plata salariilor, a serviciului de ambulanta si a spitalelor de urgenta. El si-a manifestat speranta ca va obtine completarea suplimentarii, indiferent de situatie, pentru ca altfel spitalele nu vor putea sa functioneze. Presedintele CNAS a opinat ca sanatatea bolnavilor nu trebuie afectata, motiv pentru care a cerut companiilor si firmelor furnizoare sa fie intelegatoare si sa furnizeze in continuare medicamente si materiale sanitare.

Pe de alta parte, prof.dr. Irinel Popescu s-a aratat ingrijorat de ce se va intampla in viitor, avand in vedere cresterea somajului si scaderea colectei pentru asigurari de sanatate.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: