Medicii de familie contesta asigurarea permanentei

16 06 2009

Sursa: PaginaMedicala.ro

Medicii de familie vor cere Ministerului Sanatatii anularea ordonantei de urgenta adoptata saptamana trecuta de Camera Deputatilor, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale a Medicilor de Familie, citata de NewsIn.

Actul normativ obliga medicii sa asigure asistenta medicala primara in centrele de permanenta.

„Suntem de acord sa oferim asistenta medicala in centrele de permanenta, insa, asa cum a fost intelegerea cu ministrul Sanatatii, Ion Bazac, aceste centre trebuie infiintare in mediul rural, acolo unde este nevoie de asa ceva. in plus, serviciile pe care le prestam in cadrul acestor centre ar trebui platite. Ori, in aceasta ordonanta, nu se specifica nimic despre plata medicilor sau a utilitatilor”, a explicat dr. Tanasescu.

Pe de alta parte, mai multe centre de permanenta au fost inchise, in 2008, pentru ca medicii care asigurau asistenta medicala in aceste unitati nu si-au primit banii pentru munca suplimentara.

„In discutiile pe care le-am avut cu ministrul Bazac, a ramas ca vom negocia unde anume se vor infiinta centrele de permanenta, cum vor fi platiti medicii si in ce conditii vor lucra. Peste 90% din medicii de familie sunt femei, ceea ce inseamna ca trebuie asigurata o paza, mai ales pe timp de noapte. in plus, apa, curentul, materialele sanitare, ar trebui platite de catre primarie. Pana acum, medicii de familie plateau din banii lor toate utilitatile”, a mai spus dr. Tanasescu.

Asistenta medicala si pentru neasigurati

Medicii de familie vor fi nevoiti sa acorde asistenta medicala si persoanelor neasigurate.

„Noi avem contract cu casa de asigurari si de acolo ni se furnizeaza banii pentru asistenta medicala acordata persoanelor asigurate. Ministerul Sanatatii nu a specificat, in ordonanta de urgenta pe care a inaintat-o guvernului fara sa ne consulte, de unde vor fi platite consultatiile neasiguratilor”, a precizat Rodica Tanasescu.

Camera Deputatilor a aprobat, pe 10 iunie, un Proiect de lege de aprobare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului Emil Boc nr.32/2009 care prevede modificarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare la centrele de permanenta, in afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, zilnic intre ore 15:00-20:00 in intervalul luni-vineri si intre orele 8:00-20:00 in zilele de sambata, duminica, sarbatori legale, precum si in zilele declarate libere de catre Guvernul Romaniei.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: