TAXĂ De la 1 septembrie. Vom plăti dacă medicul şi-a terminat programul(Gandul)

20 06 2009

Ministrul Ferrari îşi trage şi el tichete de sănătate. Vom plăti dacă medicul şi-a terminat programul
de Mădălina CHIŢU | 20 IUNIE 2009

Din septembrie populaţia va şti exact, când va intra într-un spital, ce acte medicale va primi gratuit pentru boala de care suferă

Ministrul Ferrari îşi trage şi el tichete de sănătate. Vom plăti dacă medicul şi-a terminat programul

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a declarat într-o emisiune TV că renunţă la ideea sistemului de coplată, acesta va introduce tichete pentru sănătate. Astfel, românul va trebui să plătească actele medicale care nu intră în pachetul general de servicii medicale. „Vom face un pachet general de servicii medicale, în nici un caz unul minim, aşa cum s-a vehiculat, pentru că nicăieri în Europa nu există un pachet minim de sercivii medicale. Un exemplu de servicii care va fi plătit de la 1 septembrie este vizita medicului de familie acasă la pacient în afara programului”, a explicat Ion Bazac. În acelaşi timp, demnitarul a spus că din septembrie populaţia va şti exact, când va intra într-un spital, ce acte medicale va primi gratuit pentru boala de care suferă. „Toate aceste servicii medicale vor fi afişate”, a completat ministrul. Ion Bazac a ţinut să precizeze că spitalizarea nu va fi plătită, deoarece şi acesta intră în pachetul general de servicii. „Există şi o amunită categorie de persoane care nu vor plăti nimic”, a declarat ministrul Sănătăţii. Astfel, persoanele defavorizate, printre care se numără şomerii, persoanele care au medicamente compensate cu 90 la sută sau cele care primesc un ajutor minim de salarizare nu vor trebui să scoată nici un ban în plus pentru servicii medicale.

Pensionarii se tem că nu vor putea beneficia de servicii medicale

Preşedintele Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV) , Miron Nicolescu a declarat pentru ziarul Gândul că pensionarii sunt total depusolaţi de tot ceea ce înseamnă coplata. „Adevărata problemă a pensionarilor este dacă tot nu ne dă, măcar să nu ne pună să plătim. Foarte mulţi dintre noi avem pensii de 400 – 500 de lei, nu vom avea cu ce să plătim anumite servicii”, ne-a mărturisit Miron Nicolescu. Acesta a spus că intenţia ministrului Sănătăţii a produs panică în rândul pensionarilor. „Vrem să ni se explice exact de către ministru ce anume vom plăti şi cu cât. Am dori ca ministru să ţină cont şi de animite recomandări ale noastre precum persoanele cu pensii mici să nu plătească, pentru că nu vor avea de unde”, a completat preşedintele CNPV.

Dezbatere publică de la 1 iulie

La 1 iulie, Ministerul Sănătăţii va face publice toate detaliile privind tichetele pentru sănătate. Prin introducerea acestor tichete de sănătate, Ministerul Sănătăţii urmăreşte înlăturarea şpăgii date de pacienţi medicilor. Pachetul de servicii generale va fi implementat de la 1 septembrie, după ce în timpul verii se va face o campanie de informare.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: