Notificare CNAS

29 07 2009

În conformitate cu art. 1088-1092 din codul civil român, FederaŃia NaŃională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si Societatea NaŃională de Medicina Familiei (SNMF) , formulăm prezenta notificare si vă aducem la cunostinŃă următoarele :
În conformitate cu art. 36 din Contractul-Cadru privind acordarea asistentei medicale primare pentru anul 2009 semnat între furnizorii de servicii medicale din asistenta medicală primară si CJAS, aveati obligatia contractuală să efectuati plata serviciilor prestate de furnizori până la data de 20 ale lunii în curs.

Medicii de familie, titulari ai cabinetelor medicale, aflati în relatii contractuale cu CJAS, v-au facturat pe bază de documente justificative în conformitate cu normele Contractului-Cadru privind acordarea asistenŃei medicale primare pentru anul 2009 serviciile prestate pentru luna iunie 2009.
Valoarea acestor servicii trebuia platită de catre CJAS pâna la data de 20.07.2009.

Întrucât până la data de 27.07.2009 Casele judetene de asigurări de sănătate nu au efectuat plata integrala a unei creante contractuale certe, lichide si exigibile datorată tuturor furnizorilor de servicii medicale în asistenta medicală primara ce îsi
desfăsoara legal si conform contractului activitatea, nu v-ati adus la indeplinire obligatia contractuala convenită de părti si ati încălcat astfel conventia legal perfectată între părti,vă notificam, pe lângă datorarea acestei sume si faptul că această creantă datorată este producătoare de dobânzi, precum si alte daune materiale si morale ce le produceti
cabinetelor medicilor de familie si pe care le vom dovedi în procesul pe care îl vom declansa împotriva Caselor judetene de asigurări de sănătate, cât si a ordonatorilor de credite răspunzători în cadrul persoanei juridice debitoare.

De asemenea, veti suporta si daunele fiscale (dobânzi, majorări, penalitati, pe care cabinetele medicilor de familie sunt obligate să le achite către bugetul de stat din sumele realizate ca venit profesional si pe care nu le pot achita întrucât dumneavoastra nu v-ati adus la îndeplinire obligatia contractuală de plată).

Potrivit art. 1082 din codul civil român, debitorul plătii neefectuate poate fi obligatîn cadrul unui proces la plata de daune interese pentru neexecutarea obligatiei de plată sau pentru întârzierea executării cu toate că nu este de rea credintă. Aceasta cu atât mai mult cucât suntem instiintati că ati virat din partea Casei NaŃionale de Asigurări de Sănătate
sumele cuvenite.
La prezenta notificare solicităm a ni se răspunde în scris în termen de 10 zile, în caz contra vom declansa procedura litigioasă judiciară atât a persoanei juridice cât si a conducerii acesteia.

La implinirea aceluiasi termen, dacă sumele cuvenite nu vor fi virate, ne rezervăm dreptul de a modifica unilateral contractul si de a introduce un articol privind modalitătile de plată pentru serviciile furnizate în asistenta medicală primară prin stabilirea unei plăti
directe pe orice consultatie într-un cuantum pe care vi-l vom aduce la cunostintă si din care să rezulte un venit al furnizorilor de servicii medicale în asistenta medicală primară.

Acest venit le va asigura acestora posibilitatea de functionare (plata salariilor, a utilitătilor, a consumabilelor, etc) precum si un venit net echivalent pentru reprezentantul legal al cabinetului, cu al oricărui alt medic salarizat pe grila bugetară, conform vechimii si gradului său profesional.

SNMF
Dr. Rodica Narcisa Tănăsescu
FNPMF
Dr. Doina Ileana Mihăilă

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: