Apel CMR

2 10 2009

Colegiul Medicilor din Romania transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra in greva generala la data de 5 octombrie 2009.

“Sistemul sanitar din Romania este intr-o criza fara precedent. Tensiunea in care traiesc personalul medical pus sa improvizeze si asteptand cu disperare deblocarea fondurilor care se intampla intotdeauna in ultimul moment este inadmisibila. In acelasi timp plasarea pe grila de salarizare unica a personalului medical sub medie este degradanta pentru acesta si exprima dispretul pentru profesiile medicale”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.
Din punct de vedere legal Colegiul Medicilor din Romania nu are atributii sindicale, insa in plan moral sustine participarea membrilor sai la miscarea sindicala si la actiunile initiate de Alianta Sindicala a Bugetarilor.
CMR nu se rezuma doar la a cere reconsiderarea grilei de salarizare ci solicita creearea de conditii decente in sistemul de sanatate in asa fel incat siguranta pacientilor si a medicilor sa fie garantata si calitatea serviciilor de sanatate sa fie in concordanta cu statutul de tara membra in Uniunea Europeana.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: